December 2019 (Livet i bilen)

Nyårsafton 2019

tisdag, 31 december, 2019, 16:27 Leva ❤️, Njutning, Vi

Alla skriver om året som gått så jag tänkte försöka sammanfatta vårt 2019. Ett år som verkligen har varit ett år av förändringar.

Våra barn är utflugna, vi la ut huset till försäljning i maj och i augusti lämnade vi över nycklarna och flyttade in i vårt nya boende, vår husbil.

Allt gjorde vi av med, utom några kartonger med sådant som vi inte kan köpa igen, en byrå och det vi behöver i husbilen. Kan lugnt säga att det var inte mycket som blev kvar och det bästa av allt…jag saknar ingenting!

Vi besökte många ställen under de första månaderna. Vissa har inte gett bestående intryck medan vissa är oförglömliga.

Dessa oförglömliga är bla Grimeton, en enkel ställplats vid dessa stora radiomastar. Tyvärr hade vi typiskt svenskt väder där dvs regn 🤪

Den plats som alltid kommer ligga mig varmt om hjärtat är “Hemma på Hult”. Allt är så fantastiskt, omgivningen, känslan av att verkligen vara hemma och personerna som äger stället. Så otroligt välkomnande. Hoppas åka dit igen 2020.

Även i Mossby mådde vi bra. En ställplats som inte bara var gratis, utan där vi även kunde köpa nyrökt fisk. Älskar fisk. Fint besök också, som ni ser på bilden med byxor och skor 😍

Vi campade även mycket i skogarna, vid sjöar och njöt av friheten. Friheten av att välja plats efter behov och önskemål.

Eftersom vi tyvärr hade oturen att behöva byta kardan och dessutom blev motarbetade av Campea i Arlöv där vi köpte bilen, blev vi tvungna att stå länge på Sjöbo camping. Inget fel på campingen men inte riktigt så vi hade önskat. När det till slut blev klart, rullade vi snart därifrån. Kort därefter rullade vi över Öresundsbron och mot äventyr, sol och avkoppling i Europa.

Vill passa på att skicka extra stora tack till våra underbara vänner som hjälpt oss, låtit oss stå på deras uppfarten och som vi saknar nu när vi njuter av solen.

Även till våra barn som i början inte riktigt kunde fatta att vi sålde deras hem, men som nu har accepterat och stöttar vårt val av boendeform.

Vi njuter, lever efter vad vi önskar och mår så bra

GOTT NYTT ÅR 2020 önskar vi alla som läser. Låt nya året ta dig till det du önskar få ut av ditt liv 🍾🎆❤️❤️

Inte så bra idag

lördag, 28 december, 2019, 19:23 Dagens utsikt, Dålig dag, Leva ❤️, Maten, Spanien , Vardagsgrejor

Vilken skitnatt och lika dålig dag!

Vaknade av att muggan stack mig och en annan spelade runt mitt ansikte. Dessa djur känner jag inte så mycket positivt för. Men somnade om. Vaknade av att jag svettades som en tok men frös ändå😰 Jodå, huvudvärk kom som ett brev på posten. Så fram till elva låg jag kvar och mådde inget bra alls.

Vilda och jag tog ändå ryggsäck och pengar och tog oss ner till marknaden. Kände att utan frukt och grönsaker skulle kommande vecka bli ganska tråkig.
På väg dit ökade givetvis huvudvärken igen, så det blev ett inköp av ett par solglasögon. Himla fula men gav ögonen ett behagligt mörker. Sen får jag väl gå omkring och se lite tokigare ut än vanligt 😂
Väl hemma igen blev det liggandes fram till kvällen.
Men nu mår jag bättre, äntligen och imorgon blir säkert så mycket bättre 🤩

Bilden är på”vår” plats med hagen ute. Hundarna uppskattar att kunna hoppa ut och in som de önskar. Ett riktigt bra inköp! Stor nog för våra stolar och plats över ändå.

Njut och lev livet 💞

Ensam vaken

fredag, 27 december, 2019, 07:17 Leva ❤️, Njutning, Spanien

Vaknade 06.14, var av någon anledning klarvaken. Hur kommer det sig? Ingen av hundarna reagerade, de sov som stockar.

Jaha, ner ur sängen, på med kaffe och tänd ett ljus, det sista av julljuset som vi inte hunnit bränna klart. Nu sitter jag här och njuter av stillheten med mitt kaffe.

Det där med att bo i bilen, att försöka komma ur sängen utan att väcka Max, det är inte ens möjligt. 😂 Men idag snarkar han vidare. Idag var det förtidigt för hans klocka att vakna helt enkelt.

Tuppen gal hos grannen, snart börjar solen sin klättring upp, snart vaknar folk på campingen, men än är det bara stilla, så stilla. Jag njuter.

Levande ❤️

Händer inte mycket men ändå något hela tiden

torsdag, 26 december, 2019, 20:08 Dagens utsikt, Leva ❤️, Maten, Spanien , Vardagsgrejor, Vi

Dessa träd står plötsligt i ett område av ogräs och annat, citronträd. Ibland är det i en trädgård. Det är ju vanligt här, men för oss nordbor är det exotiskt. I alla fall tycker jag det 😂

På juldagen, igår, åt vi spanska godsaker. Tre rätter, mycket fisk (vilket jag älskar) och sangria, cava, vitt o rött vin och avslutades med kaffe och kaka. De där kakorna var ingen hit för mina smaklökar, men kul att smaka.
Vi var blandade nationaliteter, Sverige, Norge, Tyskland och England. Riktigt roligt att vi var så blandade.

Efter en stilla dag där det blev 25 grader varmt blev lite tvättat i morse innan det blev allt för varmt. Det torkar på lina på ingen tid.
En promenad fick det bli i eftermiddag runt 5 när det blivit något svalare.

Ja, vi har det väldigt bra. Nyper mig själv fortfarande för att fatta att jag inte drömmer.

Lev, njut av det du har. ❤️❤️

Julafton 🎅

tisdag, 24 december, 2019, 10:35 Personligt, Vi

Kan inte säga att jag saknar den traditionella julen med kyla, grått, regn och blåst men jag saknar mina barn så det gör ont.

Isabell, vår äldsta, med sina fina hundar. Hundarna är en stor del av det hon är. Att träna med dem ger henne energi. Hon firar jul med pojkvän i Tranås. Jag hoppas, tror, nä, vet att hon kommer ha en fantastisk jul med hela Davids familj. God Jul älskade Isabell, njut av julen och varandra. ❤️

Simone, vår andra flicka, mellanbarn. Havets barn, lever med sin pojkvän Dom i England vid kusten. Pluggar distans i Sverige, Umeå. Vet att även hon kommer ha en fantastisk jul. Den blir lite växlad. Födelsedagen blir julafton och julafton juldagen. Det blir andra året hon firar sin jul där. God Jul älskade Simone ❤️

Alexander, yngst och vår första son. Han har valt Varberg som sitt hem. Jobbar och har ett stort intresse i datan värld. En värld jag tyvärr inte hittar i, men en varm och underbar kille. Han gör oss stolta var dag. Han är på väg ner till farfar och får njuta av farfars fantastiska mat. God Jul älskade Alexander ❤️

Saknar er alla tre, stolt över allt ni gör och dem ni blivit. Stolt och lycklig över att vara er mamma.

God Jul mina ❤️❤️❤️

Lille julafton

måndag, 23 december, 2019, 22:01 Dagens utsikt, Leva ❤️, Spanien , Vardagsgrejor, Vi

Vi kunde sakna Sverige, regn, grått och kyla men det gör vi inte 🤪 Men jag saknar mina barn. Saknar dem jättemycket. Men jag vet att de har det bra, trots att alla är på olika håll.

Tänker på er jämt ❤️❤️❤️

Igår blev det lite tvättat! Lakan i maskin och kläder för hand. Faktiskt riktigt mysigt att tvätta för hand, lite som terapi. Men glad att jag slapp försöka tvätta lakan för hand 🙈 även glad att vi bara är två personer som använt kläder 😅
Torkade snabbt i vind och sol. Sen luktar det ju så gott 🥰

Vi gick ner till stranden idag. Strandpromenaden är jättefin, men själva stranden bär fortfarande märke efter det stora regnovädret tidigare i höst. Nog är det otroligt mysigt att gå så i shorts och linne den 23/12. Otroligt. Märkligt. Fantastiskt.

Solen som fortsatte skina till klockan var närmare 18,det är livskvalitet!

Lev där du är och gör det bästa av det 💞

Igår var det marknad

söndag, 22 december, 2019, 08:51 Dagens utsikt, Leva ❤️, Maten, Njutning, Spanien , Vi

Tidigt som vanligt vaknade vid, efter kaffe (viktigaste) och frukost tog vi på oss ryggsäckarna och begav oss till marknaden.

Där gick långa rader av olika stånd, kläder, frukt, underkläder, grönsaker, skor, kryddor, leksaker, mattor, ja, allt!

Så roligt och intressant att spatsera omkring.

Jodå, handlade gjorde vi! Massa gott.

Idag lovas det sol sol sol och jag tänkte ta shorts på mig… Jag menar om solen lyser har många solglasögon och blir inte bländade av mina vita ben 🙈😂

Må fantastiskt 💞

Moln, blåst och regn

fredag, 20 december, 2019, 20:52 Campingplatser, Dagens utsikt, Leva ❤️, Spanien , Vardagsgrejor, Vi

Ja, fy, vilket väder. Blåsigt, regnigt och däremellan moln. Inte mycket sol idag, men vi klagar inte alls, för trots allt har temperaturen 18 grader! Även om vindarna är hårda är det inte direkt kallt. Vi har det riktigt bra och lite mysigt är det allt att helst stanna inomhus.

Los Alcazares, Los Narejos där vi nu bor hade denna port. Så vackert.

Staden ser så stilla, nästan övergiven, ut. Men det är den alltså inte. I morgon är det lördag, då är det marknad! Vi ska dit. Den kommer igång nio, halv tio på morgonen.
Planerna är att förse oss med frukt, grönt och annat som kan vara intressant. Ser fram emot morgondagen.

Bild genom fönstret över ställplatsen, en karta över var vi bor. Ett stort område och många platser.
Mycket svenska bilar här. En del norska, finska, tyska och engelska också. Vi är många som flyr kalla vintern 😂

Ett hus till salu och på en annan grind sitter Buddha och hälsar. Namaste.

Njut, lev och ångra inte ditt liv 🥰

En mysig dag

torsdag, 19 december, 2019, 18:01 Dagens utsikt, Leva ❤️, Maten, Spanien , Vi

Började dagen med en strandpromenad med Vilda. Tänk så härligt det är att kunna gå så här i december.

Längs promenaden tog jag lite bilder på blommor och en grind. Uppskattar dessa vackra saker 😁 Så läckert med blommor i olika färger.

Köpte med mig dessa läckerheter. Kan lova att vi njöt av dagens fika 😂

Soluppgång och solnedgång är något jag aldrig tröttnar på ❤️

Bara lev 💞💞

Nära Alicante

onsdag, 18 december, 2019, 21:46 Dagens utsikt, Leva ❤️, Spanien , Vi

Lämnade La Finca idag och körde mot Alicante.
Körde upp, upp, upp och sedan ner, ner, ner. Det var så vackra vyer, svårt att fånga på bilder. Upplevelserna är alltid bäst på plats.

Vi körde så mycket som möjligt längs kusten. Bergen var ett plus.

Kom fram till dagens ställplats Area7, el Campello, Alicante.
Ett mysigt område dessutom nära till Mercadona, som snabbt blivit min favoritbutik. Blev ett besök där också,måste ju fylla på kylen.

En lugn dag

tisdag, 17 december, 2019, 19:29 Campingplatser, Leva ❤️, Spanien , Uppfattning, Vi

Campingen vi står stilla på är i majoritet fylld av fransmän och tyskar. Några holländare och belgare och 2 svenska bilar. Men de flesta är trevliga och även om vissa inte kan engelska pratar de gärna med oss, på både franska och tyska 😂😂 Tyskan klarar jag hyfsat om de pratar långsamt, men franskan där får kroppsspråket tala 😎

Som på alla platser finns här många katter, de är så kelna🥰

Mycket växtlighet mitt i december är underbart. Kottarna på cypress har jag nog aldrig sett tidigare. Så fina.

Receptionen och servicehuset i samma byggnad, en gammal byggnad som är jättefin.

Idag har vi tagit det lugnt och jag valde att sitta ute och läsa stor del av dagen. Älskar detta livet 💞

Enligt väderapp skulle det bli regn och åska men det blev bara lite mörkare moln och sen drog det förbi.

Lev ditt liv 💞

Står kvar och firar 4 månader i bilen

måndag, 16 december, 2019, 17:58 Campingplatser, Dagens utsikt, Leva ❤️, Maten, Spanien , Vi

I morse var en vacker soluppgång. Jag blev tyvärr sen till stranden för att se detta vackra över havet, men även vackert över några av bilarna på campingen.
Vi kommer stå här några dagar. Vi känner oss lite slitna och här har vi det riktigt mysigt.
Vi byte plats idag för att kunna få el, jag behöver dammsuga upp ett par kilo sand 😂 Kärt problem.

Eftersom vi i Sverige är bortskämda med öppna butiker varje dag, nästan dygnet runt, missade vi handla i lördags. Så idag ekade kylen tom till frukosten. Sagt och gjort, vi tog en promenad till affären, Spar. Kanske inte den billigaste men den närmaste.
På vägen såg jag denna lilla kaktus i kruka. Imponerande växt tycker jag nog.

Hundarna älskar stranden, jaga vågor, plaska och lukta på många spännande och nya dofter.

De säljer apelsiner här på campingen, 1,5 € för 2 kg. Underbart goda😍

Vi firar 4 månader boende i bilen idag. Vi har hunnit se mycket och klurat på en del. Så här långt kan jag inte se att vi inte skulle bo kvar länge, mycket länge💞

Jag har till och med fått tvättat upp lite kläder, de torkar fint på tvättlinan nu.

Njut och lev 💞

Ytterligare söderut

måndag, 16 december, 2019, 09:10 Campingplatser, Dagens utsikt, Leva ❤️, Spanien , Vi

Igår fortsatte vi söderut på östra sidan av Spanien.
Jag tycker dessa fält av risodlingar är helt fantastiska.
Senare körde vi igenom apelsin och aleovera odlingar. Trädens grenar hänger låga av apelsinerna tyngd. Jag ville bara plocka, men höll fingrarna borta. 😂

Max gps är fantastisk, igår tyckte jag iallafall att den var kul, den tog oss in igenom staden Valencia! Vilken gps bör göra det? Men vilken fantastisk stad! Jag är inte mycket för stora städer, men denna är vacker. Vilken puls, kan undra hur man kommer fram på vardagar när trycket var så högt en söndag!

Vi kom närmare vår tänkta ställplats och landskapen skiftar igen.

På plats finns havet precis bakom campingen och apelsinträd vid sidan av.
Gpsen försökte ännu en gång ta oss fel, men blev lutsade rätt av en tysk bilist.

Vi njuter, hoppas du gör det också 💞

Amposta ställplats

lördag, 14 december, 2019, 20:19 Campingplatser, Dagens utsikt, Leva ❤️, Maten, Spanien , Vi

Vilken väg det var sista biten🤣 Den skulle verkligen behöva lite kärlek…

Men vilket underbart ställe! Ett ställe för alla, promenadvägar, cykeluthyrning, farm med olika djur och kanotuthyrning. Restaurangen hade vi tänkt besöka, men när vi väl kom iväg dit var den stängd 🤣🤣

Runt om är det risodling! Så coolt. Kan inget om det mer än att det behövs mycket vatten… 😇

Grannens husbil är lite extra 😎

Vi njuter av solen och värmen som uppgick till 21 grader😍

Må bästa 💞💞

19 grader

fredag, 13 december, 2019, 21:52 Campingplatser, Dagens utsikt, Frågetecken, Leva ❤️, Maten, Spanien

Ja, 19 grader varmt är välkommet i december!
Vi hade en tanke att stanna 2 nätter men valde att köra vidare ytterligare 10 mil till Carbera de Mar.
En välbesökt ställplats visade det sig, många holländare och många hundar.
Ett trevligt ställe.

Bäst av allt nära havet, mitt favorit ställe! Havet alltså.
Visst är det vackert💞

Efter strandpromenad var det underbart att sätta sig utomhus med en kopp kaffe. Sol i ansiktet är bara känslan av välbefinnande.

Chipsen köpte jag utan kunskap om hur de var. Sååå goda 🤩 Bra köp.

Tanken med denna ställplatsen var att jag skulle besöka Barcelona, men efter att ha tittat på tågtabellerna ändrar jag mig. Jag vill inte åka 3 timmar retur ensam. Dessutom måste jag ju lita på att jag hittar tillbaka 😲🤣 Det hade jag nog gjort, men jag väljer att vänta. Jag åker hellre hit och bor typ på hotell inne i Barcelona några dagar. 😇 Känner mig lite bekväm att välja bort Barcelona, men det känns rätt att vänta.

Min vackra Vilda fick modella på stranden. Kan man ens skriva modella? 🤔 Men vacker är hon med allt det blå runt sig.

Må bäst, hörs imorgon då vi är på ny destination. 💞

Finalmente españa

torsdag, 12 december, 2019, 21:12 Campingplatser, Dagens utsikt, Frankrike , Leva ❤️, Maten, Språk

Låt oss börja från morgonen idag, då vi fortfarande var i Frankrike. Som jag skrev igår stannade vi på en mysig camping /ställplats. Grattis påfyllning av vatten, tömning av diverse och till och med duscharna! Givetvis passade jag på att tvätta håret där. Att duscha i bilen är inga problem men det är lättare att få ur balsamet ur håret i “vanlig” dusch.
Vi gick ner på byn en runda också, något jag saknat är just att gå. Vi har ju prioriterat att komma bort från kyla och regn.

Apelsiner och clementiner på träden! Hade jag kunnat hade jag tagit en för att smaka 😇
Nåja, vi åkte iväg till slut. Mot Spanien. Vi bestämde oss för att inte köra så långt idag, bara 10 mil, då vi alla behövde röra på oss lite mer. Vi har på denna veckan lagt 257,6 mil bakom oss.

Bara vi kom över gränsen idag ökade temperaturen med 4 grader! Som vi njöt. Tänk att solen faktiskt värmer i december 😲🌞
Här nedan ser du ställplatsen från högsta punkten som jag flåsade upp till 😎

Framme🇪🇦 Det första vi gjorde var att ta ut stolarna och göra oss en kopp kaffe. Att avnjuta det i solsken utomhus var otroligt.
Jag och hundarna gick en lång runda, de blev nöjda och jag kände hur kroppen vaknade för varje steg.

Ikväll tog jag mig till Mercadona, en mataffär jag fått tips av genom bloggen “bo i husbil” som Anna och Roger har. De har så rätt! Vilken butik! Välsorterad och stort. Jag hittade vego till mig och kött åt Max.
Kan ju tillägga att jag är glad att alla produkter har bilder… Annars vet jag inte vad jag hade kommit hem med 🤣
Vackert pyntat i stad och ställplats.
Vi njuter här. Vad som händer imorgon berättar jag då.

Ha det fantastiskt 💞

Mer Frankrike 🇨🇵

onsdag, 11 december, 2019, 20:27 Campingplatser, Dagens utsikt, Frankrike , Leva ❤️, Vi

Dagen började med en fantastisk soluppgång.

Början på dagen var det molnigt men uppehåll, blev några regnskurar efter några mil men övergick senare till molnigt igen. Helt ok att köra i.

Vi stannade på la Grande – Motto och njöt av havet, stranden och lunch.

Vår fantastiska Garmin gps lyckade ta oss på märkliga vägar igår, så idag körde vi efter Google Maps på min telefon… Bristande kommunikation mellan mig och Max gjorde att vi hamnade mitt inne i Lemasson. Mitt i stadens puls, efter en del #&@ från Max kom vi ut ur staden och kunde fortsätta på rätt väg 😂 Men ändå ganska roligt att få se den staden också 😇

Vi fortsatte efter Garmin 🤪 efter detta, men vet inte om det blev bättre… 😂 För den tog oss rakt in i Perpignan 🤣🤣🤣 mitt i rusningstrafiken. Vi fick testa på hur långa köer det kan bli i den staden 🙈
En del bilder tog jag under tiden.

Efter Perpignan gick det snabbt till dagens ställplats Maureillas las Illas, sydligaste Frankrike. En mysig ställplats, där Martine tog emot och nyttjade sin Google translate flitigt eftersom min/vår franska är obefintlig i sammanhanget. 😅
Ställplatser ligger i utkanten av byn och jag tänkte ta en promenad och spana lite innan vi kör vidare till Spanien.

Ha det fantastiskt 💞

Ytterligare 50 mil söderut

tisdag, 10 december, 2019, 21:58 Dagens utsikt, Frankrike , Leva ❤️, Vi

Äntligen sol! Alltså hur kan detta strålande klot ge så mycket? Energi, glädje, ljus och tillfredsställande leende. Solen är allt fantastisk.

Så vi startade dagen i sol, även om det bara var – 1 när vi körde så lovades det bli en underbar dag. Det blev det verkligen.

Genom vinrankor, alléer och mysiga marknader på torgen körde vi söderut.
Detta sättet att se olika länder är bara perfekt. Även om vi inte stannade några längre stopp, fick kameran arbeta.
Vi gör vad vi kan för att undvika betalvägarna vilket möjliggör en helt annan upplevelse.

Allt vi såg av Lyon var nog den tråkigaste sidan, tyvärr. Men vi ville inte köra inom stadens puls. Vi hade troligen fortfarande snurrat runt 😂

Bort från Lyon mot Valence gick genom fler byar, några vinodlingar där jag vill tillbaka när våren/sommaren har satt blomster på träd och buskar. Vilket vackert landskap.
Vill besöka en vingård, eller flera! Har ni några bra förslag så tipsa gärna!

Så många intryck, så många bilder solen som inte bara lös vackert, värmde också. Tänk i december!
Solen gick till slut ner och vi kom fram till dagens övernattning i Bellegarde, Frankrike.

Nu ska vi sova och drömma om allt vackert.

Sov sött, njut av livet💞

Anlänt Frankrike idag

måndag, 9 december, 2019, 21:09 Dagens utsikt, Frankrike , Leva ❤️, Vi

Startade dagen i Luxemburg och körde mot Frankrike. Första milen körde vi på motorvägar men tog sedan av ut på mindre vägnät. Vilken lycka!
Vi körde igenom många små byar, samhällen.
Ett samhälle jag gillade lite mer var Langres. Så vackert, gamla byggnader, kulligt och nästan uppehåll från regn 😅

Jodå, det har regnat nästan hela dagen, det var bara några få solglimtar. Dessa tillfällen njöt vi verkligen av!

Just nu står vi på Arnay le Duc som ligger söder om Dijon i Frankrike. Imorgon hoppas vi komma till sydöstra Frankrike och jag önskar mig en dag utan regn 😎

Må väl, njut så blir vi lyckligare 💞

Tyskland – Luxemburg

söndag, 8 december, 2019, 19:00 Campingplatser, Dagens utsikt, Luxemburg , Maten, Tyskland , Vardagsgrejor

Alltså igår hade jag ingen mottagning på mobilen, så det var svårt att skriva 😅
Men igår startade vi med fint väder från Flensburg, Tyskland och körde söderut på den fantastiskt roliga A1… Nä, inte mycket man ser när man kör på autobahn.
Vi kom inte så långt förrän det startade regna igen, så att köra autobahn kändes helt ok.

Vi hittade vår övernattning i Camp Marina Alte Fahrt Fuestrup i Greven, Tyskland. Så mysigt. Vi snuvade dessutom den sista platsen precis vid kanalen.
Kanalen används flitigt av pråmar, mysigt att se dem puttra fram.
Julpyntat i träd, lyktstolpar och receptionshuset. Toaletten var så fräsch att jag ville stanna bara för den 😂

Givetvis tog vi adjö, på återseende av Greven och fortsatte vår färd söderut.
Vi valde Luxemburg, en ställplats mitt i detta lilla pytteland. Ett pytteland kanske man så vackert tom i regn. För jag tror att ALLA där ovan tar juldusch nu, som det har regnat även idag! Nu vill jag inte se en droppe till 😅

TUNNEL, TUNNEL
Luxemburg och Norge har något gemensamt. Tunnlar! Tunnlar upp och tunnlar ner, tunnlar hit och tunnlar dit.
Bortsett från tunnlar är det grönt, backigt och väldigt vackert, även genom regnblöta rutor.

Ett extra plus är priset på diesel, det är riktigt lågt 😇 Detta gillas, då det går åt lite grann.

Inatt står vi typ mitt i Luxemburg på ställplats Fuussekaul i Wiltz, Luxemburg. Rent, fräscht och lugnt.
Hundarna har varit så duktiga, nåja, Vilda och Amy. Esme den lilla tokan bet sönder sitt säkerhetssele, så nu får hon nog stanna kvar i Luxemburg 😂 Klart inte, jag får försöka leta reda på nål och tråd och laga hennes sele. Dessa “ungar”.

Nu sitter vi med kaffe, uppdaterar, räknar och njuter efter dagens tur och kvälls middag som bestod av spagetti och vegetarisk köttfärssås.

Njuter och har det bra, hoppas du gör detsamma 💞

Då blev det dags🎉

lördag, 7 december, 2019, 08:16 Dagens utsikt, Leva ❤️, På gång!, Tyskland , Vi

Jodå, jag frågade först. En bild på en glad polis i passkontrollen till Danmark. Vår resa har startat!

Efter att kontrollerat checklistor igen, parkerat lille Forden hos svärfar, fyllt på vatten och kopplat hundarna bar det äntligen iväg. Som vi längtat och räknat ner.

Givetvis var det regn och grått och ordentligt med blåst, halv storm ju!
Men över Öresundsbron kom vi och köra vidare fick vi.

Vi styrde vägen mot Odense, Stora Bältbron.

Det tog tag ordentligt i bilen över broarna. Glad vi inte tog färja😇

Vidare styrde vi mot Flensburg, Tyskland.

Här i Flensburg har vi sovit gott i ljudet av vindar som piskat flaggorna.

Idag blir det en tur in på köpcentrum CITTI-MARK för att fylla på mat och för att bara titta🤩

Vi hörs snart, glöm inte njuta av livet💞

stor längtan, listor checkade

tisdag, 3 december, 2019, 20:17 På gång!

Idag är min längtan stor. Att slippa regn, grått och istället få ersätta det med sol. Bara solen är framme mår jag bättre.

Snart är det faktiskt dags, dags att lämna det svenska regnet. Blir det nytt regn på annan plats? Strunt samma, det blir iaf annan plats 😂😂

Listan på att göra, att köpa, att beställa är ganska lång. Men nu är allt avbokat, allt är klart!

Så förväntansfull inför det vi har framför oss att uppleva 💞

Julmarknad

måndag, 2 december, 2019, 08:59 Leva ❤️, Vi

Igår var vi på julmarknad, det blev en kopp glögg och även årets första lussekatt. Tänk så gott det är i kylan.

Väl hemma öppnades julkalendern. Jag fick en julkalender med te av min goa vän Sophie.

I box nr 1 låg ett vitt te, lätt med mycket smak. Helt underbart att få testa nytt te varje dag 💞

Äntligen var det också dags att tända advent ljuset, min lilla tomte.

Ja, det känns mysigt ❤️🕯️

Hoppas ni hade en fin första advent!

Resan söderut närmar sig med stor steg ❤️