Så här säger valpägarna (Kennelbloggen)

Eftersom jag tycker det är intressant att veta hur mina ¨valpar¨ har blivit bad jag mina valpköpare att berätta hur de upplever sin hundar.

Penny:

Full av energi, busar med sin syster Orri. Älskar att jobba och göra saker med familjen och träna med matte. Hon är en fegis, hon tycker det är läskigt att många tittar på henne när hon visar vad hon kan i bla rallylydnad. En blyger alltså <3

Jag tror nog att Penny växer ur sin blyghet när hon och matte fortsätter att tävla!

Amy:

Amy, är ju den av valparna som stannade kvar hos oss, hon är kelen och älskar att ligga nära i soffan, men ska hon sova lägger hon sig ensam så hon får vara ostörd. Amy funderar mycket, när vi tränar något nytt, tittar hon och man ser hur hon funderar innan hon utför det hon tror det betydde. Hon har samma energi som sin mamma, men med ett mjukare sätt.

Viggo (Sheldon):

Viggo är en riktig kelgris, som helst vill ligga i knäet jämt, om han fick bestämma. Han älskar uppmärksamhet och hämtar gärna leksaker/ben som han stolt visar upp. Boll, i alla storlekar, är hans favorit. Han visar gladerligen upp sig i utställningsringen och blir lätt mallig när han vet att andra tittar på homo,.

Leonard:

Leonard är en mycket trygg och vänlig hund. Grannarna är förvånad över att han nästan aldrig skäller. Han är lydig och kommer på inkallning och att gå utan koppel i vanlig omgivning är inga problem. Han accepterar och vallar även våra två katter som tydligt ingår i hans ¨flock¨också.

Dessa underbara ord har jag fått som ägarnas omdöme av sina hundar och jag är så glad. Glad att jag upplever att jag matchade rätt hund till rätt hem! Det vore ju helt enkelt hemskt om det blir fel hem.  Hemskt för både hund och nya hemmet. Därför ser jag det som ett måste att vi på kenneln väljer valp till hemmet de ska till. Vi ser hur de är och utvecklas i 8 veckor, medan när man tittar på valpar ser en massa underbara pälsbollar. Att höra att det blev så rätt stärker mig i mitt fortsatta arbete att matcha mina valpar till rätt hem, att det finns underbara nya hem som kanske ändå blir ¨fel¨ till just de valpar jag har i en kull.

Tusen tack mina kära valpköpare och bästa lycka till även i fortsättningen med era, numera, hundar. Hoppas vi fortsätter hålla denna fina kontakt och att vi ses på 2019.s kennelträff!

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3